Graz by night

Nu efter 10 månader och 9 dagar har vi officiellt avslutat vårt utlandsår i Graz. Det känns både sorgligt och skönt att redan åka hem.

Idag kom Kerstin och Christer (Bernes föräldrar) på besök, och på söndag följer vi med dem hem med ett stopp i Prag på vägen. Ikväll visade vi dem bland annat Schlossberg och den legendariska pizzerian Sägewerk.








So long, farewell, auf wiedersehn, adjö; Graz


Theodor

Vi har fått en ny vän, han heter Theodor - döpt efter gulliga Theodor i Alvin und die Chipmunks


Till vänster; Teddyn Theodor
Till höger: Simon (blå), Alvin (röd) och Theodor (grön)


Berne o Theodor


Südflug = regn

När Kina skulle ha sitt OS var det stora diskusioner kring deras silverslulfid-bombningar på regnmolen för att regnet skulle komma ner innan det nådde OS-området. När Berne började segelflyga här i Graz fick vi dock veta att det minsann inte bara är Kina som håller på med sådant. Här i Graz finns det nämlien tre stycken Südflug vars enda uppgift är att "bomba" regnmolenn med silversulfid.

Vår teori till varför de gör det är att de tycker det är så roligt att titta på alla människor som blir blöta, den officiella ursäkten är dock att om de inte gör det är det risk att hagel bildas som bland annat förstör Magna Styers bilar. Magna är ett stort företag här i Graz som främst tillverkar delar och verktyg till bilproduktion, men även hela bilar t.ex. mini copern.

Ser du ett Südflug - ta skydd!


Achtung; Südflug in Arbeit!


...o så var det vackra vädret, vi en gång hade, som bortblåst

Väderprognos

Det fina vädret här i Graz verkar hålla i sig i alla fall en vecka till. Just nu är det 28,5 grader, vilket inte är helt fy skam. På sydpolen är det dock lite värre, -70 grader på måndag... brrr..


Ensiffrigt

Tänkt, nu är antalet dagar tills vi åker ensiffrigt. Nu är hemresan i grova drag planerad. Vi åker härifrån Graz nästa söndag, med riktning Prag där vi stannar en natt. Därefter fortsätter det uppåt med ett stopp i norra Tysklad, innan vi sedan tar färjan över till Sverige. Vi väntas framme i Linköping tisdag kväll.

Vår tid fram till avresan består mestadels av plugg, in i det sista. Vi har två tentor var kvar i nuläget.

RSS 2.0