Landningsställ hittils

Idag har Berne suttit lite med vårt CAD-projekt, och hittils ser det ut som på bilderna nedan. Det ska till lite smådetaljer och sen ska vi göra analys för att se om det kommer hålla eller ej. Förhoppningsvis kommer ni få se en liten simulation av landningen framöver, men nu får ni nöja er med kort tagna med mobilen :)




Bakom de gigantiska blåa hjulen döljer sig massor små spännande detaljer...

Julbord

Här i Graz har det nu snöat i två dygn mer eller mindre konstant, och det börjar se riktigt jul-mysigt ut! Synd bara att snön kommer lagom till att vi ska åka hem, men det verkar ju kunna bli en vit jul hemma också vad jag har förstått.

Igår gjorde vi julbord tillsammans med våra grannar. Det som stod på bordet var; Janssons, köttbullar, (fusk)prinskorv, (äkta hemmagjord) rödbetsallad, bruna bönor, vita bönor, spenatpaj och en makedonisk efterrätt som jag inte kommer på namnet på just nu. Det var i alla fall väldigt gott!

Imorse när jag gick till skolan (endast för att upptäcka att föreläsningen tydligen var inställd, vilket händer ganska ofta) mötte jag en av svenskarna som sa att det skulle vara julbord ikväll också. Så nu har vi satt in ytterligare en form Janssons i ugnen och gjort lite extra rödbedsallad som vi ska ta med oss ikväll.

Förutom min sista tenta för året på fredag känns det väldigt skönt att det snart är jullov och åka hem till Sverige och träffa alla. Det är dock väldigt svårmotiverat att plugga till en tenta i en elteknik kurs på tyska.
1. Elteknik är inte ett av mina favoritämnen, för att uttrycka det snällt
2. Elteknik på tyska är inte det lättaste att förstå
3. Jag har ingen aning om det är räkneuppgifter eller teoriuppgifter vilket försvårar det hela lite
4. Det snöar ute=jag hade kunnat ta ledigt från de sista 5 föreläsningarna för att åka skidor om det inte vore för tentan
...som sagt svårmotiverat, men nu ska jag försöka göra ett ryck igen.

Vanlig syn en vintermorgon eller -kväll

Så här års i Graz, är det här en vanlig syn på kvällar och mornar. När det har varit som värst dimma har man bara skymtat närmaste huset, men bilderna från det tillfället ser mer ut att vara tagna i en ångbastu :)




Vintervackra Graz

Idag var vi på en promenad genom Graz, med målet att hitta ansjovis till jansons. Imorgon nalkas nämligen internationell julmiddag här i korridoren:) Eller i alla fall Svensk-Makedonisk julmiddag. På vår promedad passade vi i alla fall på att ta några kort på julbelysningen vi gick förbi på några ställen.


Trots att det faktiskt har börjat närma sig nollan så är det fortfarande vanligt att stå ute och äta och dricka.




Någon lycklig julhandlare råkade viss fastna på linsen också


Så här såg 50 000€-isstatyn ut för en vecka sedan, numera är den lite mer vertikal...
http://www.kleinezeitung.at/steiermark/graz/graz/multimedia.do?action=showEntry_detail&project=7633&_vl_backlink=/steiermark/2233216/eiskrippe-hielt-nur-zwei-wochen.story

7h CAD

Tanken var att vi skulle gå på vår veckorliga (just insett att det inte finns ett bra ord på svenska för detta (=weekly)) onsdags CAD som började klockan 13.00 idag. Väl där insåg vi att lektionen var inställd och vi tänkte som sådant att vi sätter oss ner och börjar CADa på vår detalj som är själva examinationen. Klockan gick och vi CADade på. Klockan blev 16.15 och vi missade vår sista lektion för dagen som var Statistik. Men vi bestämmde oss för att fortsätta och nästa gång vi kollade på klockan var hon 19.30 å Bella insåg att hennes träning hade börjat. Men vi bestämde oss för att fortsätta ytterligare en gång. Men när övriga sällskapet i rummet, ett gäng killar, beställde pizza kännde vi att våra magar var också behov av mat så vi avslutade kring 20.00 och gick till närmsta pizzeria. Dock hade pizzerian ingen pizza utan edast schnitzel och kebab. Men vad gör det...


Vad sägs som pizzerians toa-skyllt. Det verkar som om alla tjejer måste ha horn på huvudet för att få nyttja denna toa.

För er som undrar vad vi CADar för något så är det ett landningsställ till ett flygplan. Av denna skall vi sedan göra en lite kort filmsekvens av och en FEM-analys (Finita element (hållfasthetsberäkning)).   


Lucia i Graz

Snart bär det av till Heilandskirche där vi och några andra svenskar och en finne ska gå luciatåg:). Det har blivit en tradition att prästen (som ursprungligen kommer från Serige) ordnar luciatåg tillsammans med skandinaviska utbytesstudenter. Tydligen brukar det vara en populär tillställning med fullsatt kyrka, så det ska bli riktigt kul. Vi får om det blir några bilder som vi kan lägga upp senare.


Pluggdag...eller?

Idag hade jag bestämt mig för att vara riktigt duktig och ha en dunder-plugg-dag. Det började bra, men när jag väl började fundera på vad jag skulle köpa för julklappar så var det kört. Det slutade med att min dunder-plugg-dag förvandlades till julklapps-shopping-dag (i alla fall sista delen). Så nu är nästan alla julklappar köpta och inslagna. Det här borde ju förhoppningsvis innebära att jag inte har något som distraherar mig nästa gång jag ska ha en dunder-plugg-dag, men man ska inte roppa hej innan man är över bäcken.

För er som inte uppskattar julmusik, så finns det nu en möjlighet att stänga av den (längst upp på sidan), men vem vill väl inte lyssna på lite kvalitetsjulmusik såhär i början av december?

RSS 2.0