Äventyret har börjat

Nu är vi framme i Graz!

Resan
Resan hit gick bra. Det som skulle varit tvâ byten slutade i fyra istället, pâ slutet fick vi byta tâg mitt ute i ingenstans och lite senare byta över till en buss, men tack vara ett gäng snälla tyska damer löste sig det ocksâ. Efter ett tag förstod vi att anledningen till alla byten var att det hade skett ett jordskred över rälsen lite längre fram, troligtvis pâ grund av mycket regnande.

Rummet
Väl framme i Graz tog vi en taxi till Hafneriegel 53 där vi bor, men när vi kom upp till vârt rum pâ nionde vâningen var besvikelsen stor. För det första gick hissen bara till varannan vâning (givetvis inte till udda vâningar) för det andra var även korridoren och själva rummet  av bristfälllig standard. T.ex. hade vi bara en garderobsdörr som inte gick att stänga, den andra dörren fattades helt. Rummet var inte heller städat och färgen/tapeterna lâg snarare i smulor pâ sängarna än att sitta uppe pâ väggarna. (Bilder kommer när vi har internet till vâra egna datorer, internet fattades alltsâ ocksâ pâ rummet...)

Vi skickade ett mail till vâr kontakt/hyresvärd angâende rummet, och svaret vi fick var "all our rooms in the dormitory are the same" vilket skulle betyda att det saknas ca 300 dörrar och cirkus 4 km tapet i det här huset. Idag ska vi i alla fall prata med husägaren och redan igâr började vi jakten efter ett annat boende.

Staden
Efter den stora besvikelsen med rummet beslutade vi oss för att vara turister för en dag. Graz är en fin stad, men ganska sliten. Mitt i staden, som för övrigt är helt platt, finns en kulle med ett klocktorn pâ. Hit traskade vi upp, pâ vad vi sedan fick höra var stadens mest romantiska trappor (inte för att de 260 trappstegen va sâ romantiska i 30 grader varmt solsken).

Till vâr förskräckelse upptäckte vi att absolut inga mataffärer eller liknade hade öppet pâ lördagkvällar/söndagar. Det hade väl kanske gâtt bra om det hade funnits toapapper i korridoren, men tack vara näsdukar sâ har vi överlevt i tvâ dagar!

Flytta inte till en stad pâ en lördagkväll!

/BoB

Starten på äventyret

Nu har vi klivit på första tåget som tar oss till Köpenhamn. Tågets avsedda plats för bagage var överfullt innan vi klev ombord så ni kan ju tänka er hur det ser ut nu...
Här nedan är Jag (Berne) och Bella på första tåget X2000 till köpenhamn.



Vår resa är:
12.00- Linköping        Köpenhamn-15.31
18.53- Köpenhamn   München- 08.57
10.21-München          Graz-16.22

Städad och överlämnad lägenhet

Idag städade vi vår lägenhet från topp till tå. Tänk om man skulle städa så nitiskt även när man faktiskt bor där. Efter några timmars putsande, dammande, skurande och polerande lämnade vi, något ofrivilligt, över våra nycklar till nästa hyresgäst.

Imorgon har jag (Bella) min sista tenta och efter det packar vi släpet för tjugonde gången för att åka ut till landet och lämna lite möbler, sen är det nog dags att börjar packa. Vad ska man egentligen ta med sig om man ska vara borta ett år? Eller kanske snarare, vad kommer man klara sig utan? Det är ju trots allt lite skillnad att åka på semester en vecka än att vara borta ett helt år.

/Bella

RSS 2.0