Skattjakt

Tidigare ikväll hade vi en (egentligen två) jättefin(a) regnbåge(/ar) precis utanför fönstret, imorgon blir det skattjakt :)

 


Promoveringen

För en vecka sedan var jag (Bella) hemma i Sverige för att jobba på promoveringshögtiden för Linköpings Universitet. För er som inte vet var det är kan man i korthet säga att det är den ceremoni då de som har doktorerat får sin hatt/krans och sitt diplom under högtidliga former. Under promoveringen är det tjugo studentmarskalkar som hjälper till och min uppgift som studentövermarskalk, är att se till att marskalkarna vet vad de ska göra. Vi söker hela tiden nya studentmarskalkar så om det är någon som är intresserad av "en bal på slottet" är det bara att höra av sig

Här kommer några bilder och en film

Tre vackra marskalkar; Marie, Bella och Moa


Nästan alla kvinnliga marskalkar, i färgordning såklart


 
När vårt jobb som marskalkar var slutfört tog ceremonins fotograf, Rasmus Wikström, några kort på oss



...självklart inte bra seriösa kort :)



Orkidé

Nu har vår orkidé, som Bella fick i födelsedagspresent, slagit ut igen! Hittils har vi fått fem blommor men ska vi tro knopparna blir det 15 till :)

 


Robin Hood

Igår gick vi till en biograf här i stan som visar filmer på sitt orginalspråk för att kolla på Robin Hood. Vi hade hört att den inte var så bra som den verkade på trailern, så våra förväntningar var inte så höga men vi laddade ändå upp med cola och popcorn och satte oss i salongen tillsammans med 4 andra. Det var nästan lite väl trångt med bara två lediga rader mellan varje person, men det är väl sånt man får stå ut med om man inte vill kolla på dubbat ;)

Vi blev båda possitivt förvånade med tanke på vad vi har hört innan, filmen var riktigt bra men många fina miljöer, lite kärlek, lite krigsscener och intriger. Av namnet att dömma kan man bli lite lurad med tanke på att filmen egentligen hadlar om hur legenden började, hur Robin träffade sin Marion och varför de egentligen hamnade i sherwoodskogen.

Idag tänkte vi ta vara på vår första lediga helg på länge och åka ut till flygplatsen i Graz och segelflyga. Men vad som började i jättebra dag med solsken och bra termik slutade i regn... Imorgon kanske vi gör ett nytt försök, men tyvärr säger prognosen regn även då

Regelungstechnik I

Igår kväll fick jag (Bella) veta att jag klarade Regelungstechnik I, vilket var världens bästa nyhet. Historian bakom denna kurs är att jag var tvungen att välja bort den eftersom den krockade med tre andra kurser samtidigt i schemat! Lite besviken fick jag finna mig i att läsa en annan reglerkurs (som i och för sig antagligen var mycket bättre) men i slutet av den kursen berättade min professor att jag kunde träna på gamla tentor från Regelungstechnik I även i den kursen jag läste eftersom de, till större delen var samma. Det visade sig inte vara helt rätt men jag bestämde mig ändå för att följa hans råd och till och med skriva tentan ri Regelungstechnik I, som träning inför den riktiga.

Som man kanske kan ana klarade jag inte av kursen jag inte hade läst, fast jag kände att om jag gör lite  mer självstudier så finns det faktiskt en chans att klara den. Andra gången hade jag inte mycket mer framgång, och nu blev jag riktigt taggad till att verkligen klara den. Trots att jag insåg att det jag gjorde både var onödigt och lite idiotiskt med tanke på att jag inte hade rätta kunskaperna anmälde jag mig till en tredje tenta. Den här gången gick jag verkligen in för det bara för att bevisa för mig själv att jag kan lyckas med det omöjliga. Dagen innan tentan känndes allt jättebra och det märktes tydligt att jag hade mycket mer kunskaper än tidigare tillfällen, mina drömar om Regelungstechnik I krossades dock ganska snabbt under tentan. Det var en konstigt tenta, men jag försökte ändå skriva så mycket jag kunde. Innan jag lämna in den funderade jag på ifall det fanns någon chans att få hälften rätt och alltså godkännt. Chansen fanns ju där, men det skulle nog vara på håret tänkte jag.

Och igår hände alltså ett under, jag fick tillbaka mitt tentaresultat och jag vara inte bara godkännd, utan jag hade tom fått ett betyg högre! Jag blev riktigt glad och hoppade högt av lycka, det var inte direkt något jag hade räknat med. Att detta gjorde att jag dessutom är "klar" med mitt utlandsår gjorde inte det hela sämre.

Idag ska jag jobba med doktorspromoveringen. För första gången någonsin har jag faktiskt med mig en kamera, så om ni har tur kan ni få se några fina kort på mig i balklänning. Jag är dock lite nervös inför repetitionerna som ska vara nu på förmiddagen. Tanken är nämligen att jag ska hålla en del av dem och eftersom inte alla pratar svenska är det engelska som gäller. Så senaste dagarna har jag pluggat lite engelska promoveringstermer som frack, lagerkrans osv. Jag hoppas att dom kommer förstå mina egenpåhittade svengelska ord för vissa saker :)

Tenta på alla språk.

Idag hade jag (Berne) tenta i en kurs som handlar om olika framdrivinngssätt för bilar. Professorn som håller kursen överraskade mig för någon vecka sedan då han sa att jag kan skriva tentan på svenska. Anledningen var helt enkelt att han hade bott 2 år i sverige, så svenska kunde han flytande. Så tentan blev helt enkelt så att jag fick frågorna på tyska men fick skriva svaren på svenska. Självklar känns det konstigt att sitta i Österrike och skriva en tenta på svenska men samtidigt ändå skönt att få damma av det gamla språket.  

Sverige!

Imorgon sätter jag (Bella) mig på planet som ska ta mig till Sverige, om åskmolnet tillåter dvs men det verkar inte vara några problem. Det ska bli riktigt kul att komma hem, synd bara att jag måste plugga in i det sista eftersom jag har tenta precis innan jag åker. Hemvistelsen kommer inte heller bli pluggfri på grund av en tenta morgonen efter att jag kommer hem.

På tal om tentor, om allt går som det ska imorgon och om tidigare tentor har gått bra, så har både Berne och jag tagit tillräckligt med poäng för det här året :)

Regnoväder

Senaste dagarna har det varit riktigt regnoväder, och idag var det åska hela eftermiddagen. Som tur var hade vi inte lika mycket som andra delar av österrike



Väderprognosen för kommande två dagarna säger: stormvindar över 36 m/s och ännu mer regn

Tre år!

Idag firar vi treårsjubileum, detta gjorde vi genom att äta goda hamburgare på en irländsk pub inne i centrum. Berne tog "Murder burger" vilket var två stora hamburgare med massor pommes :)

Dagen till ära tänkte vi också puplicera vårt sigill som vi gjorde för några veckor sedan

Förutom att fira kärleken är vi också mitt inne i något slags tenta-p. Vi har fortfarande vanliga lektioner, men det är många kurser som antingen har slutat nu eller som har halvtidstentor, så det blir inte så mycket tid över till så mycket annat än böckerna just nu (därav den låga uppdateringen på bloggen). Mitt bland alla tentor kommer det också bli en hemresa för mig (Bella) då jag ska jobba på promoveringen. Men efter det ska lugnet nog infinna sig och kanske har vi till och med tid med en sista resa det här året.


Oväntat besök

I helgen som gick fick vi oväntat besökt från min (Berne) vänn Adnan. Han och jag är kurskompisar från Linköping men han gör som vi, pluggar utomlands denna terminen. Han pluggar i München så han hade inte så långt att åka. För dem blev det en hel del festande med bland annat utgång osv medans vi var tvugna att sitta och plugga. Överlag tycker vi att det var trevligt med oväntat besök. Vi hoppas bara dock att det inte påverkar vårt kommande tentaresultat.  

RSS 2.0