Österrikisk sopsortering

Först o främst får ni ursäkta bilderna i detta inlägg, men när det gäller österrikarnas sopsortering kan man ju faktiskt undra ibland.

Inte för att österrikaren, som bor i korridoren, har gjort sig känd för att vara världens mest husliga människa, men nu har han nog ändå passerat någon slags gräns. I vår korridor finns ett superbra sopprum där man kan sortera sin sopor; plast, papper, metall, glas, kompost och "restmüll". Alla tunnor är tydligt uppmärkta med vad som ska slängas i respektive tunna (På plasttunnan står det till exempel pedagogiskt nog "Plastic, not paper") och trots det händer det allt som oftast att mjölkpaket (oöppnade, fyllda med mjölk i!!) ligger i plasttunnan och läskflaskor (också med minst 1 dl dricka kvar) i papperstunnan.

Idag när vi skulle slänga metall hittade vi dock det bästa(/värsta?) - en banan i metalltunnan! Jag är inte någon näringsexpert, men så vitt jag vet sorteras inte bananer som metall. För att hjälpa vår förvirrade österrikiska granne gjorde vi en ny lapp till metalltunnan, se nedan :)


mmm.. trevligt.. Glömde jag nämna att inga förpackningar är utsköljda?


...man kanske skulle ritat en liten illustrerande bild också?

Kommentarer
Postat av: Johanna

Skicka den där till David Batra. Han kommer bli överlycklig!

2009-11-25 @ 12:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0