Tisdagsfika med spännande avbrott

Igår hände det spännande saker i Hafnerriegel. När våra korridorsgrannar precis skulle börja förbereda för vår numera traditionsenliga tisdagsfik/middag i korridoren så hörde vi ett larm som gick. Jag trodde först att det var ett väldigt energiskt billarm, men när jag öppnade fönstret så hördes det nästan ingenting. Efter ett tag så slog det oss att det nog kom innifrån huset, och när vi öppnade dörren ut till trapphuset var det mycket riktigt där ifrån ljudet kom. Så vi övergav fikaförberedelserna och gick ut i trapphuset, där vi möttes av rök. Så vi började traska ner för trapporna och ju längre ner vi kom desto mindre rök blev det.

Väl nere vid entren så hade redan brandkåren kommit, och det visade sig att det hade brunnit på andra våningen, men att det inte var någon fara för de hade släck det direkt. Men eftersom röken steg uppåt i trapphuset så gick larmet på igen så fort de hade stängt av det, eftersom andra sensorer antagligen kände av röken...

Till slut var allt ok, och vi gick upp till vår korridor igen. När vi satt o fika pratade vi lite om vad man skulle göra ifall det skulle vara en allvarlig brand. Det tog ett tag innan vi reagerade på att brandlarmet faktiskt kom från huset och skulle det ske under natten så skulle man antagligen inte vakna. Vi bestämde oss för att meddela hemförvaltaren vad vi pratat om och svaret vi fick var följande:
- om det brinner i trapphuset och det larmet går på ska man stanna kvar i korridoren
- om det brinner i korridoren, hörs larmet i korridoren också och då  ska man gå vanliga trappan ner

Det känns som att dom har endel att fundera på när det gäller eventulla bränder. Säg till exempel att det brinner i trapphuset och vi stannar kvar i korridoren, om branden sedan skulle sprida sig in i vår korridor och vi då ska ta oss ut så är det lite sent...

Bakverken som vi bjöds på var i alla fall riktigt goda! Våfflor med chokladmous, bananer, grädde och ett körsbär på toppen :) Tydligen så är det en typisk österrikisk efterrät, och man kan nog stå ut med att äta det en gång till :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0