WG-letande del 2

Efter ytterligare 16 samtal (bortsett från de ca. 25 mail + samtal tidigare) till personer som hyr ut sina rum eller lägenheter har vi idag äntligen fått chansen att komma o kolla på ett rum!

Det var ett stort rum, i en lägenhet som delades av 4 personer, ca 10 meter från huvudbyggnade för Tekniska universitetet. Rummet och lägenheten såg helt ok ut, dock ingick inte möblerna men han som bodde där nu ville gärna sälja möblerna som fanns i rummet nu. Våra funderingar just nu är kring om det är värt att köpa möbler som vi inte vet om vi kan få sålda, men i övrig verkar det som en bra lägenhet. Imorgon ska vi ringa till han som äger lägenheten så får vi se hur det blir.

Ekonomiskt sett är det ungefär samma (360 € jämfört med 330 € nu), och för det får vi då ett dubbel så stor rum, dubbelt så stort kök och dessutom tysktalande grannar.

Tro´t eller ej men idag lyckades vi faktiskt att boka in en annan "besichtigung" av ytterligare än lägenhet. Denna lägenhet ska vi kolla på imorgon. Det vi vet om den är att det är en 2:a som är möblerad och ligger på andra sidan av Mur (ån som går genom stan). Det vår fadder har sagt om detta område är "där ligger stadens bordeller, men också de billigaste kebabhaken" så det känns lite sisådär, men vi får helt enkelt vänta och se.

Eftersom det är november inom kort har vi inte alls lång tid på oss att hitta en lägenhet (ca 39 h ;)) om vi vill flytta vid årsskiftet, så nu brinner det i knutarna.

Kommentarer
Postat av: Jonas o Eva-Lena

Vi håller tummarna att det skall lösa sig (och gärna bättre än den lägenhet ni missade)

2009-10-29 @ 07:39:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0