WG-letande

Efterssom vi kommer säga upp vårt rum denna månad har vi börjat att leta efter en så kallad WG lite mer intensivt. WG, eller Wohnungsgemeinschaft, är en lägenhet som delas av godtyckligt antal studenter. De flesta brukar delas av 3-5 studenter. Senaste veckan har vi skickat mail och ringt till sammanlagt ca 20 personer som har ledigar rum i WG´s och igår var vi och kollade på den första lägenheten.

Den låg ganska långt bort från vårt universitet och när vi kom fram möttes vi av ett brunt tråkigt hus, men när vi väl kom in i lägenheten blev inställningen helt annan! Det var en 4:a som delades av 3 killar som alla skulle åka utomlands nästa termin (vilket nästan var synd, för de var jättetrevliga). Själva lägenheten var väldigt ljus och hade takhöjd på ca 3 meter! Köket var relativt nyrenoverat med diskmaskin (!) och i badrummet fanns det också tvättmaskin! I vardagsrummet fanns det en fin tv och ett matsalsbord.

Vi har även fått svar från en annan lägenhet som vi var o kollade på idag. Den kostade lika mycket som den ovannämnda (ca 300 €) men var allt annat än fräsch. Det som talade för den var att den är mittemot där vi bor nu, men det var väl det enda.

Vi har också varit i kontakt med en tredje person, men hon var osäker om hennes rumskompisar tyckte det var ok att vi bodde två i ett rum, men hon skulle ringa tillbaka idag.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att läget ser ljust ut när det gäller att hitta en WG att bo i under vårterminen (det första rummet vi kollade på är vårt om vi vill, och just nu känns det väldigt lockande).

Kommentarer
Postat av: Kwistan

hoppas det ordnar sig med letandet...



2009-10-22 @ 18:07:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0