Intervju på tyska

Dagen började som vanligt här i Graz, klockan 7 började alla stadens kyrkklocker att klinga och vi visste att då vara det dags att gå upp.

Efter frukosten började vi promenera bort mot det universitetet (det tinns 3 st i graz, alla utspridda över hela staden) där vi ska läsa tyska i en månad. När vi kom fram möttes vi av en österrikisk dam med en fruktansvärd dialekt, men som tur var fanns det andra som man förstod vad de sa.

När det hade varit en kort genomgång med lite allmän information var det dags för placeringsintervju. Alla blev uppdelade i grupper med 20 pers i varje, därefter skulle man, två och två, gå in och prata med några av lärarna. Intervjun gick ut på att man fick ett ämne som man skulle argumentera kring, vårt ämne var huruvida affärer skulle ha öppet på söndagar eller inte. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det inte gick så värst bra, vi kom inte ens på några vettiga argument som vi hade kunnat säga på tyska. Men man kan väl hoppas att de lyckas hitta en bra nivå till oss ändå..

Snart ska vi gå till Internationella kontoret på TU (Teknische Universität, där vi ska plugga sen) för att få ett Erasmus-leg och österrikiskt telefonkort. Efter det blir det nog cyckelshopping. Vi bor väldigt nära en av universitetsbyggnaterna, men TU ligger utspritt på tre olika områden o varje område känns nästan lika stort som campus Valla, så en cykel är nog att föredra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0