Pfadfinder in Graz

När det regnade som mest igår, satte vi oss på cyklarna för att korsa staden och åka mot Webling där vi besökte en lokal scoutpatrull här i Graz. Efter 20 minuters cyklande kom vi tillslut fram till patrullens egna "tomt" - en gräsplan, några dungar och två tågvagnar uppställda på gräsplanen som skydd mot eventuellt regn (dessa användes dock aldrig under kvällen, då det i princip regnade konstant).

När alla scouter (Pfadfinder) kom och började samla sig stod vi och såg ut som fån, vi förstod nog inte ens hälften av vad dom sa:) En sak vi lärde oss var i alla fall att när man presenterar sig så säger man sitt namn i bestämd form alltså: "Ich bin der Berne"/"Ich bin die Bella" (Jag är Bernen/Jag är Bellan). Inte nog med att alla saker ska böjas hit och dit, nu måste man göra det med namn också! Ibland undrar man varför tyska språket ska vara så omständigt.

Det var första gången dom träffades för terminen så vi lekte några lekar, grillade korv och marsmallows :) Som avslutning skulle alla ställa sig i en ring förutom alla nya scouter (och vi såklart) sedan skrek de "gamla" sitt lägerrop så högt de kunde. Till sist avslutades allt med scouthälsningen som skiljde sig lite mot den vi har i sverige: Man satte ihop lillfingret och tummen som vanligt fast man höll handen brevid huvudet med fingrarna pekandes uppåt och handflatan framåt. Detta samtidigt som man skakade hand med vänster hand fast lillfingrarna "utanför" (Hoppas du förstod den utmärkta förklaringen :P)

Lagom till cykelturen hem började det regna ännu mer, men scouter som vi var hade vi ju självklart regnställ så skadan var inte så stor


Kommentarer
Postat av: Johana

Oj det lät nästan som en liten sekt det där, där alla hade kodnamn. Ser fram emot fler historier om de österrikiska scouterna.

2009-09-16 @ 08:38:35
Postat av: Maria

Den scouthälsningen använde man förr när man inte hade skjorta o mitella på sig. Fast det där med handhälsningen med lillfingret utanför har jag aldrig varit med om

2009-09-16 @ 10:07:59
Postat av: Jonas o Eva-Lena

En gång scout alltid scout :-) Skulle vara kul att se även bilder på vagnarna och hur deras skjorta/uniform ser ut. Var redo!

2009-09-16 @ 14:01:13
Postat av: Ba o Be

Hoppas de Österrikiska scouterna tar väl hand om Er.Det är nog inte vanligt med Linköpings scouter där

2009-09-17 @ 17:03:42
Postat av: Kwistan

Eh, du Bella...Ich bin die Kwistan

2009-09-18 @ 12:52:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0