Slovenien

Efter tyskakursens slut bestämde vi oss hastigt för att följa med Matleena och Saku till Maribor i Slovenien. Maribor är Sloveniens andra största stad och ligger ungefär 1 timma från Graz med tåg.

Torsdag
Första dagen ägnade vi oss åt vanlig hederlig turistning i Maribor, till vår besvikelse fanns det inte så jättemycket att se, så vi åkte till hotellet som låg uppe på berget Pohojre ganska tidigt. Hotellet var däremot en mycet trevlig överraskning.


Matleena, Berne och Saku


Svanarna trodde att de skulle få mat av oss, så när vi vände oss om insåg vi att 10-20 svanar simmade allt vad de kunnde för att få mat.


I Maribor finns världens äldsta vinträd.


Vårt (fyrstjärniga!) hotell låg uppe på toppen av berget Pohorje, längst till vänster på kortet skymtar spa-avdelningen med en stor pool, två bubbelpooler och bastu.


Vårt hotellrum


Precis utanför hotellet möttes vi av denna utsikt

Fredag
Under fredagen begav vi oss på vår första vandringstur. Målet med dagen var att nå två vattenfall som turistinformationen hade pekat ut för oss. Under dagen gick vi ca 28 km, enligt Sakus gps.


Första vandringsdagen gick vi upp i ett högt torn, tyvärr var det ganska molnigt då


...det fanns också torn som vi valde att inte gå upp i


Efter ca 15 km nådde vi målet med vandringen, att kolla på ett stort vattenfall. Den sista biten längs bäcken var milt sagt ganska kupperad. Istället för att gå runt "stupet" när vi skulle tillbaka valde vi dessutom att klättra upp för det, och det blev verkligen klättring!




Två trötta vandrare, äntligen framme


Första vattenfallet


Andra vattenfallet


På vägen tillbaka beundrade vi skidliftarna

Lördag
Trötta i benen och fötterna bestämde vi oss för att ta en kortare tur nästa dag, ca. 15 km





Större delen av lördagens vandringstur var i dessa fåror. Det måste vara häftigt på våren när all snö smälter bort och transporteras ner i dessa. Med tanke på deras storlek så rör det sig nog om en hel del vatten.


"Följ fisken"


Några nyfikna kor gjorde oss sällskap under lunchpausen


Eftersom vi inte hade gått så långt bestämde vi oss för att göra ett nytt försök på utkikstornet, den här gången med bättre resultat.



Söndag

Till vår stora förvåning hade vissa affärer faktiskt öppet på söndagar så innan vi åkte hem besökte vi ett shoppingcenter i Maribor. Därefter satte vi oss trötta på tåget tillbaka till Graz.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Vilka kvalitetsbyggnader de hade där. Jag hade nog också undvikit tornet.

2009-09-28 @ 21:29:07
Postat av: Jonas o Eva-Lena

Kul att ni lagt in så mycket bilder i er berättelse. Håller med Johanna att det var bra att ni int gick upp i "det" tornet :-)

2009-09-29 @ 13:48:00
Postat av: Maria

haha Bella du ser helt slut ut!!! Vågar inte tänka mig hur jag själv skulle sett ut efter det där äventyret. När jag kommer tar vi liften!!!

2009-10-02 @ 15:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0