Tropisk värme

Idag har det varit fruktansvärt varmt. Solen har skinit och luften har stått helt still dessutom kombinerat med alla avgaser.

Idag kom domen kring våra tyskakunskaper och tro det eller ej men vi kom inte på lägsta nivån, och inte heller näst lägsta utan vi hamnade båda i B1 (vilket är någonstans i mitten). Vi hamnade i två olika klasser, i min (Bellas) klass var det ytterligare två från Linköping, två finnar, några amerikanare och resterande var europeer. På rasten fick jag veta att de andra studenterna från Linköping pluggade I med maskininriktining vilket förhoppningsvis innebär att vi kommer läsa några kurser ihop. Det var kul att äntligen få träffa lite andra utbytesstudenter i samma sits som oss, och dessutom få börja prata lite tyska på riktigt.
Och i Bernes klass var det mestadels finnar men också en och annan norrman. De övriga i klassen verkade komma lite var stans ifrån.

Vi har också anmält oss tíll ett mentorprogram som innebär att en student härifrån ska hjälpa oss med alla frågor vi har, och förhoppningsvis också visa oss runt lite. Berne och jag har samma mentor som är scoutledare och pluggade dessutom i Linköping förra året, så det ska nog bli skoj.

Kommentarer
Postat av: Eva-Lena

Guten tag!

Det verkar som att ni har det ganska bra.

Här hemma regnar det.Kul att ni hinner skriva så mycke på er blogg.

I helgen åker pappa och jag till krokek och planterar buskar, hoppas vi får lite bättre väder.

Auf wiedersehen!

Eva-Lena

2009-09-03 @ 16:30:18
Postat av: Veronica

Vilken tur att någon har det bra med vädret. Här regnar det men det spelar ingen roll då man alltid befinner sig inomhus. Först i skolan och sedan på jobbet så det är fullt upp som vanligt.



Där ser man, ni har putsat till er tyska, tog inte ens en vecka. Det kommer nog gå bra.



Ta hand om er!

Veronica

2009-09-03 @ 20:56:56
Postat av: Jonas

Hej på er,

Kul att Bella får umgås med lite "riktiga" studenter (tänker givetvis på I'arna). Kanske kan de lära Dig lite bra saker :-)



Här i USA är vädret det bästa på hela sommaren 85 F klarblå himmel. Är på flygplaten på väg hem till regnet :-(



Ha det!!

2009-09-03 @ 22:45:41
Postat av: Johanna

Vilka stjärnor ni verkar vara på tyska! (Säg till förresten om ni behöver några schyssta fraser på finska ;) ).

2009-09-04 @ 11:47:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0