Roadtrip - etapp fem

Efter att ha sovit en natt i ett hus på Kroatiska kusten insåg vi ganska snabbt att de inte har någon vidare isolering, inte heller nåra element eller liknande. Till vår förskräckelse fanns det inte heller något varmvatten men det visade sig bara vara att de hade glömt sätta på varmvattenberedaren efter att de hade renoverat.

När vi hade ätit frukost och fått duscha i varmvatten begav vi oss till Split. På 300-talet, då staden grundades,  var hela staden omgiven av en mur men allt eftersom den har växt har de också börjat bygga hus utanför. Murarna står fortfarande kvar och innanför är gatorna väldigt smala, ibland så pass smala att man nästan inte kommer igenom. Mitt inne i den gamla staden fanns en kyrka som hade ett klocktorn där man kunde gå upp och få en utsikt av staden.

  
 

Förutom den gamla staden hade Split också en väldigt fin strandpromenad och många hamnar med fina båtar man kunde kolla på.

 

Vi såg aldrig hur varmt det var under dagen men det var i alla fall tillräckligt varmt för att kunna ha T-shirt/linne utan att frysa. Det känndes väldigt lustigt att gå runt i kortärmat vid Adriatiska kusten då vi bara två dagar sedan pulsade i snön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0