Roadtrip - etapp två

(2010-03-28)
Efter vår natt i Bled begav vi oss på ytterligare en vandringstur i Triglav nationalpark. Denna gång till ett berg som låg i mitten av nationalparken. Vid starten på vandringen möttes vi av vertikala bergsväggar och kollade en extra gång på kartan om det verkligen var dit upp vi skulle och så var fallet. Det var en tuff stigning där vandringsleden gick i serpentinväg för att det inte skulle bli för brant. Väl 3 timmar senare och ca 4 km (varav  ca 1 km var i vertikalt led) möttes vi av en fjällstuga som var täckt av en meter snö. Vädret var dock strålande och temperaturen uppe på toppen (ca. 1500 m.ö.h) var runt 8 grader.


Det här berget gick vi upp för


Utsikten från toppen



Utsikten från toppen

Ner gick det dock lite lättare; matsäcken var uppäten,  energinivån var påfylld men framförallt var det äntligen nedförsbacke!

Väl nere satte vi oss i vår lilla hyrbil och åkte vidare till Ljubljana som är Sloveniens huvudstad. Där checkade vi in på vårt vandrarhem som var ett föredetta fängelse. Det fanns rum som var byggda som celler med galler och allt, men vi fick tyvärr etagevåningen. Vandrarhemmet var verkligen toppen och jättehäftigt! Dock blev vi först lite fundersamma när vi kom till hotellet, från vägen svängde man nämligen in på en innergård som var full med klotter. Då menar vi verkligen att det var klotter och inte så mycket annat. Det verkade som det var någon typ av ”alternativ konst” plats, eftersom massor med folk stog och sprayade helt öppet på väggarna.


Vårt "fängelse"


Grafittiväggarna

Efter att ha installerat oss lite kort i vårt fängelse rymde vi mot friheten för att ta en promenad till centrum.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0