Besök

Nu var det länge sedan vi skrev ett inlägg, så här kommer en uppdatering på vad som har hänt senaste tiden.

Som vi säkert har skrivit förut så kom pappa-Jonas, Eva-Lena och Mattias på besök. yr.no förutspådde regn hela vistelsen men det lyckades vi råda bot på och ersatte regnmolnen mot solsken istället. Under de fyra dagarna som de var här blev det mycket gående, självklart sightsing i Graz men vi besteg också ett litet berg i Gösting där vi besökte göstingruinerna.



 
Göstingruinerna


Uppifrån toppet av berget var det bland annat utsikt över motorvägen där den går in i en tunnel genom beget, för att slippa ha trafiken genom Graz


Utsikten över Graz

Sista dagen gjorde vi också en vandring i Arnold Schwarzenegger's fotspår kring hans födelseort Thal, som ligger väldigt nära Graz. När vi inte vandrade han vi med både ett besök på cholkadfabriken Zotter och guidad tur genom ett av världens största naturliga grottsystem. Tyvärr har vi inga egna bilder, men om vi är snälla kanske vi kan få av några andra...? :)

Jag tror att vi alla tyckte att det var en trevlig vecka, synd bara att askmolnet skulle komma precis då vilket gjorde att de fick åka tåg hem istället för flyg.

Igår skulle vi få ytterligare ett besök, från Marie, men på grund av askmolnet blev det inte av :( Väldigt tråkigt, men det är inte så mycket man kan göra.

Nu, efter ytterligare tre veckors lov, har i alla fall skolan börjat igen. Det känns faktiskt ganska skönt att ta tag i studierna för nu ser man slutet närma sig. Efter en kort check med kalendern verkar det dock som att det kommer bli två-tre jobbiga månader med nätan en tenta i veckan. Både jag (Bella) och Berne har dock inte så jättehöga krav på oss att vi måste klara alla kurser. Vi har sedan tidigare tagit några extrapoäng vilket innebär att vi bara behöver klara hälften av alla kurser vi läser nu, för att få ihop ett fullt år, vilket är väldigt skönt. Dock läser jag många obligatoriska kurser som jag måste läsa igen hemma om jag inte klarar dem nu, men antal poäng ska det nog inte vara några problem med.

Kommentarer
Postat av: Ba o Be

Vilka fina bilder Ni tar,bästa sättet att få veta hur Ni har det, är genom Er blogg.Här snöar det,eller om det är aska ,vad vet jag.

2010-04-22 @ 17:11:00
Postat av: Jonas & Eva-Lena

Tack för några jättefina dagar. Ni hade gjort ett så fint program för oss med fina utflyckter och trevliga studiebesök. Känner att chokladsmaken nu börjar försvinna ur munnen efter att vi provsmakat "flera kilo" på studiebesöket på chokladfabriken :-).

Trist att Marie inte kunde komma till er.



Lycka till med studierna.

JoEL

2010-04-23 @ 07:43:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0