BoB i chokladfabriken

I lördags åkte vi med på en utflyckt som ESN (förening för utbytesstudenter) ordnade. Bussen bar först av mot Zotter - DIE Schokoladefabrik! Direkt när vi klev in genom dörrarna kände man den ljuva doften av choklad. Först fick vi se en kort film om hur fabrikens grundare och ägare åkte till sydamerika för att se hur kakaobönorna odlas och skördas. Därefter fick vi löpa fritt i fabrikens guid-slinga med många många provsmakninsstationer.



Vid den första stationen fick vi smaka på "rå" choklad utan några tillsattser, helt ärligt så var det inte alls gott. Men väl när det var avklarat gick vi med långa steg mot provsmakninsstation två där vi provade alla "basic" choklader (både fast och flytande form) utan några andra kryddor eller liknande, endast olika kakaohalter.. 10-60 % var riktigt goda, de som låg ovanför var enligt oss inte lika lättätet.





När station två var avklarad var månadens chokladbehov redan uppfyllt, vi möttes då av ytterligare en lååång korridor (ca 40 meter) med en ny chokladsort varje halvmeter!! Efter ungefär halva korridoren var jag (Bella) tvungen att känna mig besegrad av chokladen. Berne och Marcus smakade dock alla sorter (inkl. grönt te, jordgubbar och fårost).



Nu kan man ju tro att efter sådär 300 provsmakningsstationer att besöket började lida mot sitt slut, men ack så fel - upp för trappen väntade nästa. Vi kom till en bar där man fick ett glas varm mjöl och därefter ställde man sig vid "bardisken" länst väggarna och inväntade att den chokladsmak man ville ha på sin varma choklad skulle komma i en liftliknande anordning som åkte runt hela rummet. Vi testade bl.a. chili som var väldigt stark.





Efter två glas varm choklad kollade vi på klockan och insåg att vi var tvungen att ta de två sista provsmakningsstationerna i all hast. Chokladkulor med olika innehåll samt "running chokolat" (typ som running sushi, se blogginlägget från wien) där det faktiskt bland annat serverades choklad med fisksmak.

 
Fisk som tillsats i chokladen, och kakaoskal i rabatterna

Mätt och glada satte vi oss på bussen som tog oss till Spa Loipersdorf, vilket är en av Österrikes många spa:n som är termiskt uppvärmda. Där fick vi bland annat bekannta oss med den österrikiska bastukulturen, som är allt annat än den svenska, men det är en helt annan historia....

Kommentarer
Postat av: Marcus

Nu blev jag både avundsjuk och chokladsugen... Vi hade förvisso chokladfestival här i november, men det var snålt med provsmakning.

/Ex-Playboy och mantelarvtagare

2010-01-26 @ 20:47:08
URL: http://maccherone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0