München - dag 2

Vi började den andra dagen i München med frukost i den berömda Englische Garten. Mitt inne i centrala München ligger den drygt 4 kvadratkilometer stora parken, Englischer Garten, som är en av världens största parker.


Kan ni tänka er att denna lummiga skogsväg ligger ca 50 meter från en 3-filig bilväg rakt igenom staden?


Eftersom vi var där ganska tidigt på morgonen var det helt öde

  
Efter att vi hade avnjutit en superb frukost traskade vi vidare till Chinesischer Turm. Där finns en så kallat Biergarten, en restaurang dit man tar med sin egen mat och bara köper dricka.

Vi bestämde oss för att köpa ett dagskort till tunnelbanan, spårvagnarna och bussarna för hela dagen och passade därför på att åka och besöka fotbollsarenan Allianz Arena, där både Byern München och TSV 1860 har sin hemmaplan.


Allianz Arena byter färg beroende på vilket av lagen som spelar/har hemma match. Röd för Bayern München, blå för 1860 München och vit för tyska landslaget.

Efter ett snabbt stopp vid arenan åkte vi tillbaka in mot centrum där vi gick vilda och gick upp i två olika kyrktorn.

  
Till vänster: Ena kyrktornet vi var uppe i, St Peter. Till höger: Marienplatz


Det andra kyrktornet vi var uppe i, Frauenkirchen


Marienplatz sett från St Peter

Efter en trevlig lunch ute i sommarvärmen (ja, regnet hade faktiskt försvunnit och ersatts av tryckande hetta) tog vi spårvagnen ut till Schloss Nymphenburg. Det var ett jättevackert slott med en ännu vackrare och större trädgård.


Efterrätt framför slottet




Slottsbyggnaderna sträckte sig runtom oss när vi tog det här kortet. Det var alltså inte bara stort, utan vääääldigt stort. Parken var ännu större....


Jo just det, har vi berättat att vi blev erbjudna boende av stågåstaden? Vi kan få flytta in här, men det var lite för litet för vår smak ;) (och hyran kanske lite för hög)


Utsikten mot slottsparken på andra sidan huset





Efter dagdrömmarna kring slottslivet begav vi oss till den kända olympia området som byggdes upp när München hade sommar OS 1972. För att byggnaderna var 30 år gamla såg de väldigt fräscha och morderna ut.


Simarenan med olympiatornet i bakgrunden




För att locka turister kunde man klättra runt på taket till den stora arenan, som i sig är gjort av glas.

Vi avslutade den långa dagen med ett besök på ett öda Oktoberfest område.



Totalt under hela dagen blev det väldigt mycket gående, trots att vi hade köpt tunnelbanekort. Berne hade på sig sin Garmin, så ni kan se precis varje steg vi tog.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0