Första tentan för terminen - check

Idag slutade vår intensivkurs i Vehicle Safety med en 1,5 timmars lång tenta. I höstas läste vi en introduktionskurs i automotive engineering där vi lärde oss grunderna i hur bilar och bilsäkerhet fungerade, kursen vi läste den här veckan var en fortsättning på säkerhetsdelen. I själva verket var en tredjedel av kursen repetition från i höstas vilket var väldigt skönt för oss, men efter ungefär en dag började det komma nya intressanta grejer.

Tentorna här i österike är ju en sak i sig. Endel examinatorer är jättenoga med att man inte ska fuska (men med LiU-mått mätt fortfarande ganska slappa), men de flesta är av den sorten att det verkar som de nästan vill att man ska fuska. Tentan idag var i ett klassrum med platser för ca 20 pers, vi som skrev tenta var väl närmare 25, vilket gjorde det väldigt mysig. När det hade gått ett tag gick examinatorn runt ett varv och läste vad man hade skrivit och kommenterade eventuella saker som inte stämmde. Dessutom hade vi 11 ganska stora skrivuppgifter att göra på 1,5 timmar. Tentorna här nere är alltså allt annat än de vi har hemma, raka motsatsen till och med.

Trots att det var lite kort med tid till den mängden text man ville skriva gick det bra, och förhoppningsvis har vi ytterligar 3 ECTS att lägga i bagaget. Under veckan som kommer ska vi plugga statestik, en kurs vi hade i höstas men som vi inte har hunnit ha tenta i än. Och veckan efter det har jag (Bella) en reglertekniktenta och Berne har en inlämningsuppgift/hemtenta i Computernal Fluid Dynamics (CFD), därefter är det lov igen! Jag har ingen aning om hur det är tänkt att man ska hinna med att läsa likamånga kurser på våren som på hösten, men det märker vi nog.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0