Roadtrip - etapp ett

Idag begav vi oss iväg på vår roadtrip tillsammans med Saku och Matleena. Vi har hyrt en liten bil och har tänkt oss en hel del vandring och turistning. Dagen började med att vi åkte mot Klagenfurt, vidare till Italien och sedan till Sloveninen. Egentligen var vi bara i Italien i några minuter men det låter ju så bra att säga att vi har varit i Italien också!

Väl i Slovenien åkte vi till deras nationalpark - Triglav som ligger i nord västra delen av landet. Nationalparken i sig är 838 km^2 stor och har en högsta punkt på 2864 m.ö.h. När vi närmade oss dagens planerade vandringstur möttes vi av ca 10 cm nysnö på den redan ca 1 m gamla snön. Det var inte direkt vad vi räknat med när vi kom från vårvarma Graz. Men vi bestämdes oss ändå för att göra ett försök och påbörjade vår vandrin upp mot toppen på ett berg vi hade valt ut. Vi valde dock att vända efter ca 2 km då det började snöa, så vi bestämde oss för att ta oss ner lite fortare och tog därför några plastpåsar, som Saku hade i sin ryggsäck, för att åka skärtlapp på.

Efter dagens vandring valde vi att åka vidare till ett vattenfall. Entrén till denna vattenfallsled var "egentligen" avspärrat med ett rödvitt band och en skylt på slovenska, men vi förstod ändå inte vad det stod på skylten så vi fortsatte. Vandringsleden bestod av broar byggda över och längsmed ån med flertal vattenfall, och när vi hade gått en bit anade vi kanske varför det var avspärrat. De höll nämligen på att byta ut gamla murkna träplankor mot nya, och på endel ställen hade det ännu inte hunnit byta. 





 



Som ni ser på bilderna var det väldigt fint. Vattnet var helt klart och nästan medelhavs grönt/blått och längs med bergkanterna täckte vårblommorna marken.

Efter vattenfallen begav vi oss till vårt vandrarhem i Bled där vi checkade in och sedan begav oss på ytterligare en promenad. Ni kan följa den på den här länken: http://connect.garmin.com/activity/28179212 Det är från Bernes nya pulsklocka där man kan se både höjd, länd, tid och vanligtvis puls men Berne hade inte sitt pulsband på sig just då.

På mitten av promenaden besökte vi ett slott som låg mitt uppe på en bergstopp.


Slottet nedifrån staden






Uppifrån slottet såg vi en ö som i princip bara bestod av en kyrka, enda sättet att ta sig dit var med båt.


När vi kom ner höll Berne på att bli uppäten av en groda. De slovenska grodorna är riktigt farliga har vi hört, de äter allt.


Kommentarer
Postat av: Jonas o Eva-Lena

Beware of the Slovenian frog!!!!

JoEL

2010-03-28 @ 19:17:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0