Vår konstigaste tenta någonsin.

Nu i fredags den 12:e Mars bestämmde vi oss för att göra statistiktenta som vi hade sparat på ifrån höstens termin. Väl på tentan började vår examinator att prata tyska med oss. Saken blir ju inte bättre av att han halvskriker och kollar någonstans uppe i ena hörnet av rummet när man i själva verket sitter ca 1m rakt framför honom. Tanken var att vi skulle ha en munta på engelska vilket han förstod efter ca 2-3 minuter. Väl när själva tentan hade dragit igång så började han berätta en massa saker i stället för att ställa frågor som många andra gör. Men efter någon minuts monolog kom det plötsligt en fråga. När väl frågan var levererad väntade han ca 30sekunder på att man skulle ha lyckats fått ur sig tillräckligt av svaret för då tyckte han att det var dax att avbryta och berätta lösningen. Ibland väntade han inte ens 30 sekunder utan berättade svaret direkt så vi kunde inte göra annat än att hålla med och försöka se ut som om vi visste svaret.

När väl tentan började lida mot sitt slut skulle han berätta hur det hade gått och vad vi skulle få för resultat. Han började med att kolla på Bella och sa "ja du har ju pluggat bra så till dig kan jag ge en 2a" sedan vände han sig till mig (Berne) och sa " ja du hade ju inte pluggat så bra, hon kunde ju lite mer än dig". Det är då man får kännslan av att det är lika bra att man går hem och sätter sig och pluggar igen för denna tenta hade man ingen chans på. Men så sa han " men jag skulle kunna ge dig en 3:a".

Vi sa det båda två efteråt att det var väldigt skönt att klara av denna tentan för det innebär att vi slipper läsa statistik när vi kommer tillbaka till LiU. Och det att vi inte fick chansen på tentan gjorde inte så mycket då betygen var tillräckligt bra ändå. Kursen som helhet var inte heller ämnad för oss utan för mattematiker så kursen bestod till det mesta av härledningar. Så det att vi klarade kursen var en stor lättnad.

Österrikiska betygsskalan:
1. Mycket väl godkännt
2. Väl godkännt
3. Godkännt
4. Godkännt men inte bra
5. Underkännt

Kommentarer
Postat av: Jonas & Eva-Lena

Hej,

Mycket märkligt sätt att examinera på men det var ju kul att ni klarade det. GRATTIS!! :-) :-)

JoEL

2010-03-16 @ 17:49:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0